Calculate the Number of Choclates



Calculate the Number of Choclates

A shop keeper sells 1 chocolate at Rs.1 each, you can exchange 3 wrappers for 1 chocolate. If you have Rs.15, how many chocolates can you totally get?

Asked by: Manjula on Mar 31, 2015.

2 Answers

Manjula said: (Tue, Mar 31, 2015 12:00:00 AM IST)

Each chocolate = Rs.1

For 15 rupees = 15 chocolates.

15 chocolates = 15 wrappers.

3 wrappers = 1 chocolate.

15 wrappers = 15/3 = 5.

This 5 chocolates have 5 wrappers.

For 5 wrappers:

3 wrappers = 1 chocolate.

So we get 1 chocolate + 2 balance wrappers.

This 1 chocolate have 1 wrapper + 2 balance wrappers = 3 wrappers = 1 chocolate.

= 15+5+1+1 = 22.

Like this answer?Like 2Dislike 0Report

Sivakumar : Thanks for your answer. — Like 0

Sundar : Nice explanation :-) — Like 1

Add your comments

Nandhini said: (Thu, Jan 5, 2017 09:35:17 PM IST)

For 1 Rs = 1 chocolate
And for 15 Rs 15 chocolate.
And there are 15 wrappers
3 wrappers = 1 chocolate
So 15 / 3 = 5
So we have 3 wrappers for 5 times.
So there is 5 chocolate.
Total = 15 + 5 = 20.

Like this answer?Like 0Dislike 0Report

Your Answer :

Name *:

Email *: (Required but will not be displayed)

» Your answers will be displayed only after manual approval.

Related Questions


No related questions found for this page.

Sponsored Links


Current Affairs

Quick Links